google chrome en httpsGoogle Chrome en https

Vanaf juli markeert Google Chrome alle HTTP-sites als ‘onveilig’. Dit volgens een blogpost die vandaag is gepubliceerd door Chrome-beveiligingsproductmanager Emily Schechter. Chrome geeft momenteel een neutraal informatiepictogram weer, maar wanneer versie 68 van start gaat waarschuwt de browser gebruikers met een extra melding in de adresbalk. Chrome markeert momenteel sites met HTTPS-versleuteling met een groen hangslotje en een ‘Beveiligd’-bord.

Slechte ranking is stimulans

Google stimuleert gebruikers al jaren weg van niet-versleutelde sites, maar dit is het meest krachtige duwtje in de rug totnogtoe. Google search begon met het negatief rangschikken van niet-versleutelde sites in 2015. Hierdoor gingen websites die geen gebruikt maakten van een SSL verbinding slechter scoren in de resultaten. Het volgende jaar stelde het Chrome-team een ​​vergelijkbare waarschuwing in voor niet-versleutelde wachtwoordvelden.

Het Chrome-team zei dat de aankondiging van vandaag grotendeels is veroorzaakt door een verhoogde HTTPS-acceptatie. Eenentachtig van de top 100 sites op internet is standaard ingesteld op HTTPS en een grote meerderheid van het Chrome-verkeer is al versleuteld. “Op basis van het onverwacht hoge aantal sites die naar HTTPS hebben gemigreerd, denken we dat in juli genoeg kunnen nagekeken worden, zodat we alle HTTP-sites kunnen markeren.”

SSL Verbinding

HTTPS-codering beschermt de verbinding tussen uw browser en de website die u bezoekt, zodat niemand in onderweg kan meekijken. Zonder die codering kan iemand met toegang tot uw router of internetprovider informatie die naar websites wordt verzonden onderscheppen.

Implementatie

HTTPS is tegenwoordig ook veel gemakkelijker te implementeren via geautomatiseerde services waardoor sites nog minder een excuus hebben om het niet toe te passen. Als onderdeel van hetzelfde bericht wees Google op zijn eigen Lighthouse-tool, die tools bevat voor het migreren van een website naar HTTPS.


Heb jij nog geen SSL verbinding voor jouw website ? Contacteer ons snel en we kijken wat wij voor jou kunnen doen!

Website laten maken ? Kijk eens op onze homepage.

Bel ons:
Directions